Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 2 uur 56 min geleden

Afghanen van 17 en 18 aangeklaagd wegens dood Duitser

3 uur 24 min geleden
De officier van justitie heeft zes weken na de dood van een 22-jarige man in de Oost-Duitse plaats Köthen het onderzoek afgerond en twee jonge Afghanen in staat van beschuldiging gesteld. 
Categorieën: Nieuws

Minister vindt nieuw rapport over Lelystad Airport niet nodig

3 uur 36 min geleden
Het is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) niet nodig om een nieuw milieueffectrapport (MER) te maken voor Lelystad Airport, nu gebleken is dat laag overvliegende toestellen meer herrie maken dan in de bestaande MER is gemeld.
Categorieën: Nieuws

Rutte vraagt EU-lidstaten om Saoedi-Arabië minder wapens te leveren

3 uur 45 min geleden
Premier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saoedi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Categorieën: Nieuws

Leden Utrechtse woongroep niet vervolgd voor overlijden huisgenoot

5 uur 12 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de drie leden van een woongroep in de Utrechtse wijk Lombok niet vervolgen voor betrokkenheid bij het overlijden van hun huisgenoot in juni 2017. 
Categorieën: Nieuws

Advocaat: Noodzaak om stint van weg te halen ontbrak

6 uur 56 sec geleden
De noodzaak om de stint op de openbare weg te verbieden ontbrak bij minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Dat stelt de advocaat van Michelle van Zundert, eigenaar van kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere, tijdens een kort geding dat donderdag in de rechtbank van Utrecht diende. 
Categorieën: Nieuws

Duizenden spinnen vormen web van kilometer lang rond Grieks meer

7 uur 21 min geleden
De oevers van het Griekse Vistonida-meer zijn volledig bedekt met spinnenwebben. Duizenden aaneengesloten webben hebben een lengte van zo'n 1.000 meter.
Categorieën: Nieuws

Dodental na schietpartij op school in de Krim stijgt naar twintig

9 uur 8 min geleden
Het dodental door de schietpartij in de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, bericht het Russische persbureau TASS donderdag.
Categorieën: Nieuws

Man krijgt 18 jaar cel voor moord op twee prostituees in jaren negentig

9 uur 9 min geleden
Albert B, de man die in de jaren negentig twee prostituees in Rotterdam heeft verkracht en vermoord, is veroordeeld tot achttien jaar cel. De rechtbank in Rotterdam vindt overtuigend bewezen dat B. de misdrijven heeft gepleegd.
Categorieën: Nieuws

Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië, handelsmissie Kaag op losse schroeven

9 uur 17 min geleden
Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat volgende week definitief niet naar een investeerdersconferentie in de Saoedische hoofdstad Riyad, schrijft het kabinet donderdag in een Kamerbrief. De handelsmissie die Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) in december zou voeren staat op losse schroeven.
Categorieën: Nieuws

Verzorger opgepakt voor stelen 18.000 euro van terminaal zieke vrouw (94)

10 uur 34 min geleden
Een 45-jarige medewerker van een zorginstelling is aangehouden voor oplichting van een terminaal zieke vrouw in Spijkenisse. Van de 94-jarige cliënt werd in één maand ruim 18.000 euro gestolen.
Categorieën: Nieuws

Man steekt zichzelf in brand bij bed-bad-broodvoorziening in Groningen

10 uur 50 min geleden
Een man heeft zichzelf donderdagochtend in brand gestoken bij een bed-bad-broodvoorziening voor asielzoekers en uitgeprocedeerde vluchtelingen aan de Helsinkistraat in Groningen.
Categorieën: Nieuws

Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA over

12 uur 5 min geleden
De Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos HEMA overnemen.
Categorieën: Nieuws

OVV: Prijs krijgt in bouw vaak voorrang op veiligheid bouwvakkers

12 uur 14 min geleden
De laagste prijs is in de bouwsector vaak belangrijker dan de veiligheid van bouwvakkers. Dat is de conclusie van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage in Eindhoven.
Categorieën: Nieuws

Bertens toch naar WTA Finals dankzij afmelding Halep

12 uur 15 min geleden
Kiki Bertens mag zondag toch aan de WTA Finals in Singapore meedoen. De Westlandse krijgt een ticket, omdat Simona Halep zich voor het prestigieuze eindejaarstoernooi heeft afgemeld.
Categorieën: Nieuws

Drone filmt verwoesting in Florida door orkaan Michael

12 uur 19 min geleden
De orkaan Michael heeft voor veel schade gezorgd in het Amerikaanse Mexico Beach. De plaats in de staat Florida werd vorige week samen met Panama City het hardst getroffen. Inwoners proberen nu om hun bijna verwoeste buurt weer op te bouwen.
Categorieën: Nieuws

Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelasting

12 uur 39 min geleden
Groepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen door onterecht dividendbelasting terug te vragen, blijkt uit onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The CumEX-Files.
Categorieën: Nieuws

'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'

14 uur 16 min geleden
Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.
Categorieën: Nieuws

Banksy wilde net geveild kunstwerk volledig versnipperen

15 uur 7 min geleden
Banksy wilde zijn kunstwerk, dat laatst op een veiling in Londen werd verkocht, in zijn geheel vernietigen. In beelden op zijn eigen website toont hij hoe dat tijdens 'repetities' iedere keer wel lukte.
Categorieën: Nieuws

Weerbericht: Zonnige dag begint met dichte mist

15 uur 8 min geleden
Donderdag wordt een zonnige dag met ongeveer dezelfde temperaturen als woensdag. In de ochtend kan het nog mistig zijn.
Categorieën: Nieuws

Rechtszaak gebruik stint | 'Brexit heeft veel turbulentie'

15 uur 10 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
Categorieën: Nieuws

Pagina's