Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 2 uur 58 min geleden

PSV hard onderuit bij FC Utrecht na rood voor Viergever en Hendrix

za 19-10-2019 21:24
PSV heeft zaterdag op bezoek bij FC Utrecht een ruime nederlaag geleden in de strijd om de titel in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging met 3-0 onderuit en beëindigde de wedstrijd met negen man na rood voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix.
Categorieën: Nieuws

Gedwongen Johnson vraagt ondanks belofte aan achterban om Brexit-uitstel bij EU

za 19-10-2019 21:20
De Britse premier Boris Johnson heeft zaterdagavond in een brief aan de EU om uitstel van de Brexit gevraagd, nadat het Britse parlement hem eerder op de dag daartoe had gedwongen via een wetswijziging. Tegelijkertijd verstuurde hij een tweede brief aan de EU-leiders, waarin hij nieuw uitstel, tot 31 januari 2020, een "grote fout" noemt, schrijft BBC News.
Categorieën: Nieuws

Libanezen houden dancefeest als protest tegen overheidsplannen

za 19-10-2019 18:56
In Tripoli gingen demonstranten zaterdag los op muziek als protest tegen nieuwe overheidsplannen. Het is de derde dag op rij dat er protesten worden gehouden in Beiroet en Tripoli. Tienduizenden mensen protesteren tegen de nieuwe belastingplannen van de regering. Zij zijn bang dat zij niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien door de nieuwe plannen.
Categorieën: Nieuws

Matig Ajax ontsnapt aan puntenverlies bij hekkensluiter RKC

za 19-10-2019 18:28
Ajax is zaterdag ontsnapt aan puntenverlies in de Eredivisie. De koploper won na een matig optreden nipt met 1-2 van hekkensluiter RKC Waalwijk door een laat doelpunt van Quincy Promes.
Categorieën: Nieuws

PSV warmt zich op voor uitduel met FC Utrecht

za 19-10-2019 18:24
De Eredivisie wordt zaterdag hervat met liefst vijf wedstrijden: RKC Waalwijk-Ajax (1-2), AZ-sc Heerenveen (2-4), FC Twente-Willem II (begonnen om 19.45 uur), FC Utrecht-PSV en VVV-Venlo-Vitesse (beide 20.45 uur). Volg alles in ons liveblog.
Categorieën: Nieuws

Amnesty veroordeelt 'excessief geweld' van Spaanse agenten in Catalonië

za 19-10-2019 17:57
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft het "excessieve geweld" van Spaanse agenten tegen betogers bij vreedzame massaprotesten in Catalonië veroordeeld. Agenten zouden onder andere op zéér korte afstand met rubberen kogels op demonstranten hebben geschoten om menigtes uit elkaar te drijven.
Categorieën: Nieuws

Tienduizenden anti-Brexit-betogers de straat op in Londen

za 19-10-2019 15:33
Tienduizenden anti-Brexit-betogers gingen zaterdag de straat op in Londen. Ze eisen een nieuw referendum. In het Britse Lagerhuis werd zaterdag gedebatteerd over de Brexit-deal van premier Boris Johnson.
Categorieën: Nieuws

Lagerhuis verplicht Johnson tot Brexit-uitstel, stemming over deal verplaatst

za 19-10-2019 14:04
Het Britse Lagerhuis heeft zaterdag een belangrijke wetswijziging aangenomen met een meerderheid van zestien stemmen, die ervoor zorgt dat premier Boris Johnson om Brexit-uitstel moet vragen, ook als zijn deal wordt aangenomen. Als reactie heeft de regering de stemming over zijn akkoord uitgesteld.
Categorieën: Nieuws

Johnson leidt gevoelige nederlaag na Brexit-stemming in Lagerhuis

za 19-10-2019 13:59
Het Britse Lagerhuis buigt zich zaterdag over het uittredingsakkoord dat de Britse premier Boris Johnson afgelopen week bereikte met de EU. Het is de eerste keer sinds de Falklandoorlog dat het Britse Lagerhuis op zaterdag vergadert.
Categorieën: Nieuws

Geen misbruik gemaakt van geheime informatie op privé-mailserver Clinton

za 19-10-2019 13:38
Uit een jarenlang onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken naar de privé-emailserver van Hillary Clinton is gebleken dat er geen systematisch of bewust misbruik is gemaakt van geheime informatie uit de persoonlijke e-mailserver van Hillary Clintons account. Dat meldt The New York Times zaterdag.
Categorieën: Nieuws

Berovingen met pepperspray bij Martin Garrix-concert, 130 mensen onwel

za 19-10-2019 12:39
Ongeveer 130 mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een optreden van Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event (ADE) in de RAI bespoten met pepperspray. Zij raakten onwel en een aantal personen is beroofd. De politie is een onderzoek gestart.
Categorieën: Nieuws

Sympathie voor boeren? | Zorgpersoneel gaat staken

za 19-10-2019 10:21
Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties op een rij.
Categorieën: Nieuws

Vermoedelijke vader Ruinerwold sinds 2009 in register als 'geëmigreerd'

za 19-10-2019 09:58
De vermoedelijke vader van het gezin dat afgezonderd in het Drentse Ruinerwold leefde heeft zich in 2009 uitgeschreven bij de gemeente en registreerde zichzelf als 'geëmigreerd.' Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van De Stentor.
Categorieën: Nieuws

Vijftien doden en veertien gewonden na dambreuk in Siberië

za 19-10-2019 09:01
Bij een dambreuk in Siberië zijn zaterdag vijftien doden gevallen en veertien mensen gewond geraakt, melden Russische hulpdiensten.
Categorieën: Nieuws

Japanner keert week na tyfoon Hagibis terug naar verwoeste woning

za 19-10-2019 08:24
Deze bewoner van een door tyfoon Hagibis getroffen stad in Japan keerde vrijdag terug naar zijn verwoeste woning. Het land werd een week geleden getroffen door het natuurgeweld. 74 mensen kwamen om het leven. Meer dan 220 personen raakten gewond.
Categorieën: Nieuws

Historische stemming over Brexit-deal met EU in Brits Lagerhuis

za 19-10-2019 08:15
Het Britse Lagerhuis buigt zich zaterdag over het uittredingsakkoord dat de Britse premier Boris Johnson afgelopen week bereikte met de EU. Het belooft een historische dag te worden. Volg hier alle ontwikkelingen.
Categorieën: Nieuws

Bevestigd of gerucht: dit weten we (nog niet) over de Ruinerwold-zaak

za 19-10-2019 06:30
Het nieuws van de mensen die afgezonderd in een boerderij leefden in het Drentse Ruinerwold roept veel vragen op. Volgens de politie kan het dan ook nog weken duren voordat de politie kan vaststellen wat er precies aan de hand is. Wat weten we tot nu toe wel en niet over deze merkwaardige zaak?
Categorieën: Nieuws

Weerbericht: Grauwe en natte zaterdag op komst

za 19-10-2019 03:36
Het wordt zaterdag een grijze en natte dag. Op veel plaatsen valt regen of motregen en aan zee kunnen de buien mogelijk nog heviger zijn.
Categorieën: Nieuws

Ook energieminister VS weigert dagvaarding van Congres

za 19-10-2019 03:01
De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry zal ondanks een dagvaarding geen documenten aan het Huis van Afgevaardigden overhandigen met betrekking tot het afzettingsonderzoek naar president Donald Trump. Eerder weigerden vicepresident Mike Pence en de persoonlijke advocaat van Trump, Rudy Giuliani, ook al mee te werken aan het onderzoek.
Categorieën: Nieuws

Tientallen aanhoudingen bij massaprotest in Barcelona

za 19-10-2019 02:12
De Catalaanse politie, Mossos d'Esquadra, heeft na de massaprotesten in Barcelona op vrijdag 31 personen aangehouden. De Mossos d'Esquadra meldde om 1.16 uur dat eenheden nog steeds actief zijn. Vrijdag gingen een half miljoen Catalanen de straat op in Barcelona om te protesteren tegen de levenslange celstraffen voor negen lokale politici.
Categorieën: Nieuws

Pagina's