Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 26 min 19 sec geleden

Defensie onderzoekt racistisch beeldmateriaal op Academie

29 min 53 sec geleden
Defensie heeft twee onderzoeken ingesteld naar mogelijke misstanden op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer laten weten.
Categorieën: Nieuws

Rutte wil dat EU Ierse grenskwestie in Brexit-akkoord verduidelijkt

30 min 38 sec geleden
De EU moet de plannen over de grens tussen het Britse Noord-Ierland en de republiek Ierland nadat de Britten uit de EU zijn gestapt verhelderen. Premier Mark Rutte zei dit donderdag, bij aanvang van de EU-top in Brussel. 
Categorieën: Nieuws

Duizenden stemmachines branden af vlak voor verkiezingen Congo

1 uur 22 min geleden
Duizenden stemmachines in de Congolese stad Kinshasa zijn afgebrand. Nieuwe presidentsverkiezingen zouden op 23 december plaatsvinden. In 2016 zou er echter al gestemd worden over de positie van president Joseph Kabila. De verkiezingen zijn echter al diverse keren vanwege problemen uitgesteld.
Categorieën: Nieuws

Seksuele belevingswereld Michael P. in zaak-Anne Faber weer onderzocht

1 uur 32 min geleden
De seksuele belevingswereld van Michael P., de man die heeft bekend Anne Faber te hebben verkracht en gedood, zal opnieuw onderzocht worden door het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit heeft het gerechtshof in Arnhem donderdag bepaald. 
Categorieën: Nieuws

Frank Masmeijer weigert mee te werken aan kruisverhoor

1 uur 39 min geleden
Frank Masmeijer, die donderdag bij het hof van beroep in Antwerpen zou worden ondervraagd, heeft de rechtszaal na tien minuten weer verlaten. De oud-presentator, die wordt verdacht van drugssmokkel, weigerde vragen over hemzelf te beantwoorden. 
Categorieën: Nieuws

Staatscommissie wil bindend referendum en vrije dag op 5 mei

1 uur 50 min geleden
Politieke partijen moeten meer openheid over hun digitale campagnes geven, er moet een bindend referendum komen, het kiesstelsel en de formatie moeten worden aangepast en 5 mei moet een officiële vrije dag worden. Dat zijn een aantal aanbevelingen die de staatscommissie donderdag in een eindrapport presenteert.
Categorieën: Nieuws

Europese Centrale Bank stopt definitief met opkoopbeleid

2 uur 2 min geleden
De Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil. Dit betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
Categorieën: Nieuws

Regering Jemen en rebellen akkoord met wapenstilstand in Hodeidah

2 uur 8 min geleden
De Jemenitische regering en de Houthi-rebellen zijn het eens geworden over een wapenstilstand in de belangrijke havenstad Hodeidah, meldt de secretaris-generaal van de Verenigde Naties donderdag.
Categorieën: Nieuws

OM eist 28 jaar cel voor moord op broer van de kroongetuige

2 uur 27 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 28 jaar cel geëist voor de moord op de broer van een kroongetuige. Shurandy S. heeft bekend dat hij Reduan B., de broer van Nabil B., op 29 maart van dit jaar heeft doodgeschoten in Amsterdam.
Categorieën: Nieuws

Nederlands hulpgeld voor Sint-Maarten nog niet besteed

3 uur 30 min geleden
Van de 550 miljoen euro aan hulpgeld voor de wederopbouw van het door een orkaan getroffen Sint-Maarten is nog bijna niets besteed.
Categorieën: Nieuws

Kromowidjojo verovert WK-goud op 100 meter vrij, zilver voor Heemskerk

3 uur 34 min geleden
Ranomi Kromowidjojo heeft donderdag bij de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou op overtuigende wijze goud veroverd op de 100 meter vrije slag. Femke Heemskerk pakte zilver op het koninginnennummer.
Categorieën: Nieuws

Vlaams parlement verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen

4 uur 2 min geleden
Het parlement van Vlaanderen heeft een verbod voor het roken in een auto in het bijzijn van kinderen goedgekeurd. De boete kan oplopen tot 1.000 euro.
Categorieën: Nieuws

Samenvatting Ajax-Bayern München (3-3)

4 uur 3 min geleden
Bekijk hier de samenvatting van Ajax-Bayern München (3-3).
Categorieën: Nieuws

2018 is het zonnigste jaar dat ooit in Nederland is gemeten

4 uur 12 min geleden
Het jaar 2018 is sinds dinsdagochtend het zonnigste jaar dat ooit is gemeten, meldt Weerplaza donderdag. Met meer dan 2.022 zonuren is het record uit 2003 gebroken. Toen scheen de zon 2.021 uur en 40 minuten.
Categorieën: Nieuws

Jaarlijks tientallen militairen ontslagen vanwege drugsgebruik

5 uur 18 min geleden
Defensie ontslaat jaarlijks tussen de dertig en vijftig militairen vanwege gebruik van harddrugs. De cijfers zijn voor het eerst geanalyseerd.
Categorieën: Nieuws

Schutter die broer kroongetuige doodde: 'Ik handelde in een roes'

5 uur 24 min geleden
De schutter die de broer van een kroongetuige heeft gedood, zegt dat hij heeft gehandeld vanuit een roes. Shurandy S. was naar eigen zeggen verslaafd aan cocaïne en voelde zich fatalistisch, verklaarde hij donderdag in de rechtbank van Amsterdam.
Categorieën: Nieuws

Franse regering vraagt 'Gele Hesjes' vanwege aanslag niet te protesteren

6 uur 33 min geleden
De Franse regering vraagt de 'Gele Hesjes' zaterdag niet te protesteren. De oproep wordt gedaan vanwege de dodelijke aanslag in Straatsburg eerder deze week.
Categorieën: Nieuws

Nederlandse privacywaakhond ontving 10.000 klachten sinds AVG

6 uur 53 min geleden
Bijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder donderdag in een rapportage.
Categorieën: Nieuws

Stint mag van minister in huidige vorm nog niet de weg op

7 uur 19 min geleden
De stint mag in de huidige vorm nog niet de openbare weg op, is de conclusie van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) naar aanleiding van een donderdag gepresenteerd onderzoeksrapport van TNO.
Categorieën: Nieuws

Robin Thicke en Pharrell Williams betalen 5 miljoen dollar voor Blurred Lines

7 uur 52 min geleden
Robin Thicke en Pharrell Williams moeten de nabestaanden van Marvin Gaye bijna 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) betalen vanwege het schenden van auteursrechten. Dat heeft een rechter in Californië bepaald in de zaak rond het nummer Blurred Lines.
Categorieën: Nieuws

Pagina's