Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 2 uur 28 min geleden

Klimaattop Madrid bereikt ook in verlenging geen akkoord over spelregels

3 uur 11 min geleden
Na bijna twee weken onderhandelen heerst er een mineurstemming rond de klimaattop in Madrid. Landen willen oude emissierechten niet opgeven en ook financiering blijft een discussiepunt. Terwijl deze top juist op dat vlak voor progressie had moeten zorgen: de spelregels van het Parijsakkoord. Daardoor blijft de grote olifant in de vergaderzalen opnieuw onbesproken: het feit dat de huidige emissiedoelen onvoldoende zijn om meerdere graden temperatuurstijging te voorkomen.
Categorieën: Nieuws

Jannie Visscher verkozen tot nieuwe partijvoorzitter van SP

5 uur 17 min geleden
Jannie Visscher is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de SP, zo is zaterdag bekendgemaakt tijdens een partijcongres in Nieuwegein.
Categorieën: Nieuws

Klimaatdemonstranten weggesleept bij protest van Greenpeace op Schiphol

6 uur 4 min geleden
Demonstranten die zich zaterdag in het kader van een klimaatactie van Greenpeace op Schiphol Plaza hebben gestationeerd, worden weggesleept door de Koninklijke Marechaussee. De gemeente Haarlemmermeer verbood de demonstranten eerder op de dag al om binnen te demonstreren.
Categorieën: Nieuws

Weg vrij voor Brexit | Kringgesprekken afschaffen?

6 uur 14 min geleden
Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
Categorieën: Nieuws

Afgezette corrupte Soedanese president twee jaar in rehabilitatiecentrum

7 uur 5 min geleden
De afgezette president Omar Al Bashir van Soedan is veroordeeld tot twee jaar in een rehabilitatiecentrum vanwege corruptie en illegaal bezit van buitenlandse valuta, zo heeft een Soedanese rechtbank zaterdag bekendgemaakt. Tegen de oud-dictator lopen nog meerdere rechtszaken vanwege corruptie en witwassen.
Categorieën: Nieuws

Ruim tweeduizend gebouwen verwoest door bosbranden in Australië

8 uur 45 min geleden
De natuurbranden in de Australische staat New South Wales hebben meer dan tweeduizend gebouwen verwoest, waarvan meer dan 744 woningen, zo heeft de lokale brandweer zaterdag bekendgemaakt.
Categorieën: Nieuws

Emotionele Van Gerwen legt na zege op WK uit waarom hij Klaasen haat

9 uur 21 min geleden
Michael van Gerwen is vrijdag in huilen uitgebarsten op de persconferentie na zijn zege (3-1) op Jelle Klaasen in de eerste ronde van het WK darts in Londen. De titelverdediger zei zijn landgenoot te haten vanwege een gebeurtenis uit het verleden.
Categorieën: Nieuws

Vermiste moeder en eenjarig zoontje terecht na AMBER Alert

9 uur 40 min geleden
De vermiste 26-jarige vrouw en haar veertien maanden oude zoon uit Ede zijn weer terecht, meldt de politie zaterdag. Vanwege de urgente vermissing van het tweetal werd vrijdag een AMBER Alert verzonden.
Categorieën: Nieuws

Waarom ouderenbonden bezorgd zijn over wachtlijsten bij verpleeghuizen

10 uur 10 min geleden
Ouderenbonden ANBO en KBO-PCOB constateren dat ouderen steeds langer moeten wachten op een plek in het verpleeghuis. Beide zijn bang dat hierdoor vaker crisissituaties ontstaan.
Categorieën: Nieuws

Wachtlijst verpleeghuiszorg groeit opnieuw: 'Druk op mantelzorgers'

11 uur 44 min geleden
Afgelopen jaar zijn er bijna vierduizend mensen bijgekomen op de wachtlijst voor langdurige zorg in de verpleging en verzorging. Ouderenbonden waarschuwen voor de gevolgen van lange wachttijden.
Categorieën: Nieuws

Weerbericht: Bewolkte dag met stormachtige wind

13 uur 13 min geleden
's Ochtends trekken er wolken vanuit het het zuiden weg via het oosten, waarna het wisselend bewolkt is in het hele land. Aan zee kan een stormachtige westenwind waaien.
Categorieën: Nieuws

Vakbonden en NVZ bereiken akkoord, lonen zorgmedewerkers stijgen

14 uur 31 min geleden
De lonen van ziekenhuismedewerkers gaan minimaal met 8 procent stijgen, meldt de FNV Zorg & Welzijn zaterdagochtend in een persbericht. Vakbonden hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao bereikt. Ziekenhuispersoneel voerde maandenlang actie voor betere arbeidsvoorwaarden.
Categorieën: Nieuws

'IND negeerde belangrijke papieren van Bahreinse asielzoeker voor uitzetting'

17 uur 20 min geleden
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) negeerde belangrijke papieren van een Bahreinse asielzoeker, waarin hij aantoonde dat terugkeren naar zijn thuisland gevaarlijk voor hem zou zijn. Dat schrijft de NOS vrijdagavond op basis van een rapport door de Inspectie Justitie en Veiligheid. De IND besloot de man uit te zetten, waarna hij in zijn thuisland direct een levenslange celstraf kreeg.
Categorieën: Nieuws

'Fiscus zette onwettige controles opvangtoeslag langer door dan Snel toegaf'

vr 13-12-2019 23:40
De Belastingdienst ging langer door met onrechtmatige controleacties waarbij kinderopvangtoeslagen werden stopgezet dan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) toegaf, schrijven RTL Nieuws en Trouw zaterdag op basis van interne documenten van de fiscus. De Belastingdienst stopte volgens Snel in 2016 met dit handelen, maar dit zou ook in de afgelopen drie jaar ook nog zijn gebeurd.
Categorieën: Nieuws

Van Gerwen komt met schrik vrij tegen Klaasen in eerste ronde WK darts

vr 13-12-2019 23:03
Michael van Gerwen is vrijdag met de schrik vrijgekomen op de openingsdag van het WK darts in Londen. De titelverdediger maakte in de eerste ronde een 0-1-achterstand in sets ongedaan tegen Jelle Klaasen.
Categorieën: Nieuws

CDA Noord-Brabant stapt uit coalitie Provinciale Staten door stikstofbeleid

vr 13-12-2019 22:07
Het CDA is vrijdagavond uit de coalitie van de Provinciale Staten in Noord-Brabant gestapt. De partij zegt te veel van mening te verschillen met de coalitiepartijen over het stikstofbeleid.
Categorieën: Nieuws

Canadese zalmvissers bevrijden adelaar uit tentakels octopus

vr 13-12-2019 22:02
Een groep Canadese zalmvissers heeft woensdag een adelaar bevrijd uit de tentakels van een octopus. De adelaar probeerde het zeedier op te eten.
Categorieën: Nieuws

Vierde inheemse man gedood in Brazilië: 'Straffeloosheid regeert'

vr 13-12-2019 21:18
In Noordoost-Brazilië is voor de vierde keer in zes weken een inheemse man van de Guajajara-stam gedood, aldus de overheidsdienst voor inheemse zaken Funai vrijdag, die het omschrijft als een "wrede liquidatie".
Categorieën: Nieuws

Asielzoekers vaker verdacht van misdrijven dan eerder gemeld

vr 13-12-2019 19:46
Asielzoekers in opvangcentra werden vorig jaar vaker verdacht van misdrijven dan eerder gemeld. Uit een nieuwe rekenmethode blijkt dat 239 meldingen voorheen niet zijn meegenomen in de cijfers, zo schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Categorieën: Nieuws

AMBER Alert: Moeder en eenjarig zoontje uit Ede vermist

vr 13-12-2019 19:35
De politie heeft vrijdag een AMBER Alert verstuurd voor Rowena van der Veen (26) en haar zoontje Novan Rosenboom van veertien maanden. De twee komen uit Ede en worden sinds vrijdag 10.00 uur vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Utrecht.
Categorieën: Nieuws

Pagina's