Feed-aggregator

Nabeschouwing: 'Zwemtocht kan nieuwe Serious Request worden'

Nu.nl - 1 uur 56 min geleden
NU.nl-redacteuren Mark Leene en Job van der Plicht praten na over de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.
Categorieën: Nieuws

Oorzaak 112-storing nog onbekend, minister Grapperhaus wil opheldering

Nu.nl - 2 uur 9 min geleden
De oorzaak van de urenlange KPN-telefoonstoring van maandag is nog niet bekend. Het noodnummer 112 was vanaf ongeveer 16.00 uur urenlang niet bereikbaar wegens een storing bij KPN. Minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het niet nog een keer misgaat en wil graag uitleg van de KPN-top.
Categorieën: Nieuws

Van der Weijden finisht elfstedenzwemtocht in Leeuwarden

Nu.nl - 3 uur 23 min geleden
Maarten van der Weijden heeft zijn tweede poging om de route van de Elfstedentocht te zwemmen, succesvol afgerond. De zwemmer is maandag om 19.30 uur gefinisht in Leeuwarden na een zwemtocht van 195 kilometer.
Categorieën: Nieuws

Trump richt zich bij nieuwe sancties tegen Iran op geestelijk leider

Nu.nl - 3 uur 51 min geleden
De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
Categorieën: Nieuws

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar, alle agenten de straat op

Nu.nl - 5 uur 4 min geleden
Het noodnummer 112 is maandag sinds ongeveer 16.00 uur landelijk niet bereikbaar door een grote telefoonstoring. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar. Alle agenten in dienst zijn de wijk in gestuurd.
Categorieën: Nieuws

Piloot omgekomen bij botsing tussen twee Eurofighters in Duitsland

Nu.nl - 5 uur 21 min geleden
Bij een botsing tussen twee Eurofighter-gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht is maandag een piloot van een van de toestellen om het leven gekomen. De piloot van het andere vliegtuig wist zichzelf met een parachute op tijd in veiligheid te brengen.
Categorieën: Nieuws

IOC wijst organisatie Winterspelen 2026 toe aan Milaan

Nu.nl - 5 uur 22 min geleden
De Olympische Winterspelen van 2026 vinden plaats in Milaan. De Italiaanse stad kreeg de voorkeur boven Stockholm, de enige overgebleven tegenkandidaat.
Categorieën: Nieuws

NS: Mijd Utrecht Centraal vanwege grote drukte door treinstoring

Nu.nl - 5 uur 28 min geleden
Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal is maandag flink verstoord. De NS raadt reizigers aan om het station te mijden vanwege de grote drukte.
Categorieën: Nieuws

Kabels vrijevalattractie breken af in pretpark India

Nu.nl - 5 uur 53 min geleden
In het Queensland Amusement Park in India is donderdag een gevaarlijke situatie ontstaan. De kabels van een vrijevalattractie braken plotseling af. Twaalf mensen zijn bij het ongeluk gewond geraakt. Het attractiepark is voor onbepaalde tijd gesloten.
Categorieën: Nieuws

Politie deelt alternatief 112-nummer: 088-6628240

Nu.nl - 6 uur 14 min geleden
Het landelijke alarmnummer 112 is maandagmiddag niet bereikbaar wegens een grote telefoonstoring bij KPN. Lees hier de laatste ontwikkelingen.
Categorieën: Nieuws

Google investeert 1 miljard in Nederlandse datacentra

Nu.nl - 7 uur 54 min geleden
Google steekt 1 miljard euro in Nederlandse datacentra, maakt de Amerikaanse techreus maandag bekend.
Categorieën: Nieuws

Misdrijf niet uitgesloten na sectie op lichaam Katwijkse Anja Schaap

Nu.nl - 7 uur 54 min geleden
Sectie op het lichaam van de 33-jarige Katwijkse Anja Schaap heeft niet uitgesloten dat het gaat om een misdrijf, zo meldt de politie maandag. Het lichaam van de vrouw werd door een Duitse boot in zee boven de Waddeneilanden aangetroffen, ze werd sinds 29 mei vermist.
Categorieën: Nieuws

'Bizar hoe Friesland Van der Weijden heeft ontvangen tijdens zwemtocht'

Nu.nl - 8 uur 15 min geleden
De elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden zit er bijna op. 195 kilometer lang werd hij vrijwel continu aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers. Meter voor meter nadert hij het einde. Zijn woordvoerder noemt het "bizar" hoe Van der Weijden door Friesland ontvangen is.
Categorieën: Nieuws

Cypriotische seriemoordenaar krijgt zeven keer levenslang

Nu.nl - 8 uur 43 min geleden
De 35-jarige Cypriotische man die heeft bekend vijf vrouwen en twee kinderen vermoord te hebben, heeft maandag zeven keer een levenslange celstraf opgelegd gekregen. Het is de zwaarste straf die ooit door een rechter op het eiland is opgelegd.
Categorieën: Nieuws

NCTV: IS wil ondersteuningspunt in Europa voor hulp bij aanslagen

Nu.nl - 9 uur 27 min geleden
Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) blijkt uit onlangs opgedoken documenten dat IS een soort ondersteuningspunt in Europa wil oprichten. Het punt zou zich volgens IS moeten bezighouden met het "ondersteunen van leden en het plannen en plegen van aanslagen", wordt gemeld in een maandag verschenen rapport van de NCTV.
Categorieën: Nieuws

RIVM: Landelijke vaccinatiegraad stabiliseert na jaren van daling

Nu.nl - 10 uur 53 min geleden
De landelijke vaccinatiegraad is vorig jaar stabiel gebleven, blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hoewel het percentage nog onder het oude niveau ligt, is er volgens de RIVM wel een einde gekomen aan een dalende trend.
Categorieën: Nieuws

Oud-minister Hirsch Ballin mag gehoord worden in zaak-Julio Poch

Nu.nl - 10 uur 57 min geleden
Oud-minister Ernst Hirsch Ballin (justitie) mag gehoord worden als getuige in de zaak die draait om de schadevergoeding die oud-piloot Julio Poch wil na in 2009 uitgeleverd te zijn aan Argentinië. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam maandag besloten in een kort geding over de zaak.
Categorieën: Nieuws

'Hoeveel geduld heeft Verstappen nog bij Red Bull Racing?'

Nu.nl - 11 uur 7 min geleden
In deze nieuwe Boordradio blikken we terug op de Grand Prix van Frankrijk, vermoedelijk de saaiste race van het seizoen.
Categorieën: Nieuws

Zwemtocht dag 4: F-16's en dikke kus voor Van der Weijden

Nu.nl - 11 uur 9 min geleden
Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden is op de terugweg van Dokkum naar Leeuwarden, waar hij in de avond hoopt aan te komen. Hij wordt tijdens de laatste loodjes van zijn elfstedenzwemtocht aangemoedigd door duizenden Friezen, premier Mark Rutte en de Koninklijke Luchtmacht.
Categorieën: Nieuws

15.000 liter eigeel op straten van Noord-Hollands dorp Zwaag gestroomd

Nu.nl - 11 uur 9 min geleden
Door een gekantelde vrachtwagen is maandagochtend in het Noord-Hollandse dorp Zwaag (gemeente Hoorn) 15.000 liter eigeel op de straat terechtgekomen. De politie noemt het een "bijzonder gezicht".
Categorieën: Nieuws

Pagina's