Feed-aggregator

Gemeente Den Haag kwam eigen afspraken over vreugdevuren niet na

Nu.nl - 1 uur 42 min geleden
De gemeente Den Haag heeft zich niet aan haar eigen afspraken gehouden bij de opbouw van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp tijdens Oudjaarsnacht, blijkt dinsdag uit het openbaar gemaakte convenant tussen de gemeente, politie, bouwers en veiligheidsregio's.
Categorieën: Nieuws

Helmonder opgepakt om schietpartij waarbij peuter werd geraakt

Nu.nl - 2 uur 15 min geleden
De politie heeft dinsdag een 21-jarige man uit Helmond opgepakt in verband met de schietpartij van maandagmiddag in Helmond. Bij dat incident raakten een peuter van twee jaar en een vijftienjarig meisje gewond.
Categorieën: Nieuws

Temperatuur in De Bilt niet boven vriespunt, kans op officiële ijsdag

Nu.nl - 2 uur 47 min geleden
Dinsdag is de temperatuur in De Bilt, het landelijke meetpunt, niet boven het vriespunt uitgekomen. Dat betekent dat het met een maximumtemperatuur van -1,2 graden de eerste ijsdag van deze winter is, meldt Weerplaza.
Categorieën: Nieuws

Doorberekeningen klimaatakkoord komen voor provinciale verkiezingen

Nu.nl - 3 uur 41 min geleden
De Tweede Kamer kan op 13 maart, dus nog voor de provinciale verkiezingen, kennisnemen van de doorrekeningen van het ontwerp-klimaatakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
Categorieën: Nieuws

ANWB: Drukste spits ooit met ruim 2.000 kilometer file door sneeuwval

Nu.nl - 4 uur 43 min geleden
De dinsdagavondspits is met ruim 2.000 kilometer de drukste spits ooit volgens de ANWB. Met name in de oostelijke helft van het land, waar een sneeuwgebied overheen trekt richting het oosten, is sprake van een verkeerschaos. 
Categorieën: Nieuws

Trump mag aantal transgenders bij Amerikaanse strijdkrachten beperken

Nu.nl - 4 uur 51 min geleden
Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft president Donald Trump toestemming om het aantal transgenders binnen de strijdkrachten te beperken. Daarmee worden eerdere uitspraken van lagere rechters ongedaan gemaakt.
Categorieën: Nieuws

Coalitie is het nog niet eens over nieuw kinderpardon

Nu.nl - 4 uur 54 min geleden
Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU zijn het nog niet eens over een verruiming van het kinderpardon en het eventueel tijdelijk opschorten van het uitzetten van uitgeprocedeerde kinderen.
Categorieën: Nieuws

'Nederland heeft 2,3 miljoen varkens meer dan officiële cijfers melden'

Nu.nl - 4 uur 56 min geleden
Het aantal varkens in Nederland is veel hoger dan tot nu toe bekend, stelt Varkens in Nood. Jaarlijks worden hier 2,3 miljoen varkens meer gefokt dan de officiële cijfers melden. Dat blijkt uit berekeningen van de dierenrechtenorganisatie.
Categorieën: Nieuws

PostNL laat klanten retourpakketten aan de deur meegeven aan bezorger

Nu.nl - 4 uur 58 min geleden
Pakketbezorger PostNL biedt vanaf dinsdag alle klanten de optie om retourpakketten mee te geven aan de bezorger, wanneer die een pakket komt afleveren. Het bedrijf ziet de nieuwe optie als een "belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie", schrijft het in een persbericht.
Categorieën: Nieuws

Vlees van afgeschoten herten uit Oostvaardersplassen te koop

Nu.nl - 5 uur 24 min geleden
De eerste stukken stukken vlees van afgeschoten herten uit de Oostvaardersplassen zijn te koop. Het is voor poeliers, restaurants en de consument mogelijk om een volledig hert aan te schaffen. Een deel van de afgeschoten dieren blijft achter in het gebied als voedsel voor andere dieren zoals de raaf. En omdat besloten is dat de dieren sowieso afgeschoten moeten worden, kun je volgens Staatsbosbeheer het vlees beter ter consumptie aanbieden dan te vernietigen.
Categorieën: Nieuws

Recordhoeveelheid van 73.000 kilo cocaïne onderschept in 2018

Nu.nl - 7 uur 39 min geleden
In 2018 is een recordhoeveelheid van 73.000 kilo cocaïne onderschept in Nederlandse en Belgische havens. In 2017 ging het om ruim 54.000 kilo.
Categorieën: Nieuws

The Favourite en Roma slepen meeste Oscarnominaties in de wacht

Nu.nl - 7 uur 40 min geleden
De films The Favourite en Roma maken tijdens de uitreiking van de Oscars op 25 februari de meeste kans op een beeldje. 
Categorieën: Nieuws

Mijnwerkers verder met reddingsactie Julen, opnieuw vertraging graafwerk

Nu.nl - 7 uur 41 min geleden
Mijnwerkers in Spanje gaan dinsdag onvermoeid verder met het graven van de horizontale gang naar de locatie waar de tweejarige Julen Jiménez zich mogelijk bevindt. De hulpverleners zijn op technische moeilijkheden gestuit, waardoor de reddingsactie mogelijk weer vertraging oploopt.
Categorieën: Nieuws

Toestand tweejarig slachtoffer van rondvliegende kogels Helmond 'stabiel'

Nu.nl - 7 uur 43 min geleden
De toestand van de tweejarige peuter die maandag werd geraakt door rondvliegende kogels, is stabiel. Zij is aan haar verwondingen geopereerd, laat een woordvoerder van de gemeente Helmond dinsdag weten aan NU.nl.
Categorieën: Nieuws

Rijkswaterstaat strooit 4 miljoen kilo zout, Rotterdam Airport hervat vluchten

Nu.nl - 7 uur 45 min geleden
Rotterdam The Hague Airport heeft de vluchten dinsdagmiddag rond 14.00 uur hervat. De luchthaven was lange tijd dicht vanwege de sneeuwval. Rijkswaterstaat bereidt zich ondertussen voor op de avondspits.
Categorieën: Nieuws

USB-stick gevonden op graf vrouw die omkwam in villa Hilversum

Nu.nl - 7 uur 47 min geleden
Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een USB-stick gevonden, bleek dinsdag tijdens een regiezitting in de rechtbank in Lelystad.
Categorieën: Nieuws

Frankrijk en Duitsland sluiten nieuw verdrag met nadruk op veiligheid

Nu.nl - 7 uur 48 min geleden
Frankrijk en Duitsland hebben een nieuw vriendschapsverdrag gesloten. President Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel tekenden dat verdrag dinsdag in het Duitse Aken. In het verdrag ligt de nadruk op defensie en veiligheid.
Categorieën: Nieuws

Sneeuwschuivers en sproeiploegen houden Schiphol ijsvrij

Nu.nl - 7 uur 51 min geleden
Op Schiphol wordt dinsdag hard gewerkt om de sneeuwval in goede banen te leiden. Zogenoemde 'ijsberen' houden de start- en landingsbanen ijsvrij.
Categorieën: Nieuws

Nederland bedekt onder laag van sneeuw

Nu.nl - 8 uur 1 min geleden
Sneeuwbuien trekken dinsdag van het zuidwesten naar het noordoosten van Nederland. Steden, dorpen en landschappen kleuren gestaag wit. Plaatselijk valt er 3 tot 5 centimeter sneeuw. De mooiste beelden op een rij.
Categorieën: Nieuws

Politie arresteert nog twee mannen in viervoudige moordzaak Enschede

Nu.nl - 8 uur 50 min geleden
De politie heeft dinsdag een 71-jarige en een 32-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden voor betrokkenheid bij een viervoudige moord van vorig jaar in Enschede. De twee worden ervan verdacht een wapen te hebben geleverd aan de eerder in deze zaak aangehouden verdachten.
Categorieën: Nieuws

Pagina's