Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 1 uur 27 min geleden

Voor het eerst een wolf waargenomen in gebied Zuid-Veluwe

1 uur 34 min geleden
Voor het eerst is een bevestigde waarneming gedaan van een wolf op de Zuid-Veluwe. Camera's hebben het dier vastgelegd naast een dood edelhert, zo laat Natuurmonumenten vrijdag weten.
Categorieën: Nieuws

Google deelt locatiedata van gebruikers in strijd tegen coronavirus

1 uur 38 min geleden
Google deelt de geanonimiseerde locatiedata van gebruikers uit 131 landen, waaronder Nederland, om inzicht te geven in hoeverre mensen thuisblijven tijdens de uitbraak van het coronavirus, schrijft het bedrijf in een blogpost. Met de data kunnen overheden en onderzoekers een beter beeld krijgen van plekken waar het te druk is.
Categorieën: Nieuws

Acht woningen ontruimd na plofkraak op afstortkluis in Brabants Uden

2 uur 26 min geleden
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een afstortkluis van de Rabobank opgeblazen in het Noord-Brabantse Uden. Acht bovenliggende appartementen zijn uit voorzorg ontruimd, meldt de politie.
Categorieën: Nieuws

Bouwbranche verwacht dat zo'n 40.000 banen verdwijnen door coronacrisis

3 uur 18 min geleden
Het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) verwacht dat in de bouw zo'n 40.000 banen zullen verdwijnen als gevolg van de coronacrisis. Mogelijk wordt de sector harder geraakt dan tijdens de bankencrisis van 2008, laat het instituut weten in een persbericht.
Categorieën: Nieuws

'Helft van de jongeren voelt zich eenzamer door coronacrisis'

4 uur 6 min geleden
De helft van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar voelt zich eenzamer door de coronacrisis. Dat percentage ligt een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld ouderen, van wie een kwart zich eenzamer is gaan voelen, meldt onderzoeksbureau I&O Research in samenwerking met de Universiteit Twente (UT) vrijdag.
Categorieën: Nieuws

Podcast | Dit is waarom Nederland relatief weinig coronatesten uitvoert

5 uur 22 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
Categorieën: Nieuws

Weerbericht: Bewolkt met 's ochtends hier en daar een bui

5 uur 38 min geleden
De vrijdag begint met veel bewolking, waar af en toe de zon doorheen weet te breken. Verder valt plaatselijk een enkele bui.
Categorieën: Nieuws

Video | Zo wordt er in een Brabants laboratorium getest op het coronavirus

6 uur 44 min geleden
Het laboratorium Microvida uit Roosendaal draait overuren om materiaal van patiënten te testen op het coronavirus. Het lab doet dit voor West-Brabant en Zeeland. Hoe werkt eigenlijk dat proces en hoe weet Microvida of een reageerbuisje vol zit met corona?
Categorieën: Nieuws

Cruiseschepen MS Zaandam en MS Rotterdam aangemeerd in haven Florida

do 02-04-2020 22:18
De twee cruiseschepen van de Holland America Line (HAL), de MS Zaandam en de MS Rotterdam, zijn donderdagmiddag plaatselijke tijd aangemeerd in de haven van Ford Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. Op de schepen, waarop ook twintig Nederlanders zaten, was het coronavirus vastgesteld. Vier passagiers, onder wie een Nederlander, zijn overleden
Categorieën: Nieuws

Nederlanders gebruiken online platform vooral om eten te bestellen

do 02-04-2020 21:56
Bijna 60 procent van de Nederlanders heeft in het afgelopen jaar wel eens gebruikgemaakt van een online platform, waarop producten of diensten van verschillende aanbieders samenkomen. Ruim een derde bestelt wel eens eten via bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl en iets minder dan een derde koopt wel eens wat via een site als Marktplaats.
Categorieën: Nieuws

Koepel van psychologen opent hulplijn voor zorgmedewerkers

do 02-04-2020 20:37
Het Instituut voor Psychotrauma ARQ IVP heeft een landelijke hulplijn geopend voor zorgprofessionals die door de coronacrisis psychosociale ondersteuning nodig hebben. Het callcenter wordt zeven dagen per week bemand door gespecialiseerde psychologen.
Categorieën: Nieuws

Kabinet roept reizigers uit VS op 14 dagen in thuisquarantaine te gaan

do 02-04-2020 19:42
Het kabinet roept Nederlanders die terugkeren uit de VS op om bij terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit geldt ook voor Nederlanders die met de repatriëringsvluchten van het ministerie van Buitenlandse Zaken terugkeren, zei premier Mark Rutte donderdag. En met het oog op het mooie weer dit weekend, doet de minister-president Nederlanders nogmaals een dringende oproep om de komende dagen thuis te blijven.
Categorieën: Nieuws

Zuivelfonds komt op hetzelfde stikstofcijfer voor landbouw als RIVM

do 02-04-2020 19:37
Het Mesdagzuivelfonds komt alsnog op hetzelfde stikstofcijfer als het Rijksinstituut voor Volksgezondheid in Milieu (RIVM), blijkt uit een rapport dat het fonds deze week op de website heeft gepubliceerd. Dat melden meerdere media, waaronder NOS donderdag.
Categorieën: Nieuws

AZ en PSV willen ook stoppen met seizoen, Feyenoord steunt KNVB

do 02-04-2020 17:25
AZ en PSV hebben zich donderdag achter Ajax geschaard en willen eveneens stoppen met dit seizoen in de Eredivisie door de coronacrisis. Feyenoord vindt juist dat de KNVB er verstandig aan doet om nog even te wachten met een definitieve beslissing.
Categorieën: Nieuws

Video | Dierenlab: 'We kunnen opschalen tot 1.500 coronatesten per dag'

do 02-04-2020 17:13
Het laboratorium van Wageningen Bioveterinary Research is begonnen met het onderzoeken van monsters van patiënten die vermoedelijk met het coronavirus besmet zijn. Het instituut is gespecialiseerd in infectieuze dierenziekten, maar kan ook virusinfecties bij mensen vaststellen. Hiermee wordt de testcapaciteit flink uitgebreid.
Categorieën: Nieuws

Podcast | 'Handen wassen is vrijwel onmogelijk in Griekse migrantenkampen'

do 02-04-2020 16:08
In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op de donderdag is gebeurd.
Categorieën: Nieuws

Bekijk de coronacijfers van 2 april in zes grafieken

do 02-04-2020 15:54
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl bracht de meeste cijfers die nu (donderdagmiddag 2 april) bekend zijn samen in zes grafieken.
Categorieën: Nieuws

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden koopt duizend jaar oude Vikingring

do 02-04-2020 15:24
De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is uitgebreid met een Vikingring. Het gaat om een zilveren ring uit de tiende eeuw. Het kleinood werd in december met een metaaldetector ontdekt in een maisveld bij Hoogwoud, een plaats in de kop van Noord-Holland.
Categorieën: Nieuws

1.273 coronapatiënten op intensive care, stijging van 82

do 02-04-2020 15:23
In totaal 1.273 coronapatiënten liggen momenteel op intensivecareafdelingen in Nederlandse ziekenhuizen, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) donderdagmiddag. Dat is een stijging van 82 ten opzichte van woensdag.
Categorieën: Nieuws

Verpleeghuizen en corona: 'Iemand met dementie isoleren is heel moeilijk'

do 02-04-2020 14:49
Verpleeghuizen moeten verregaande maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We spreken met een aantal zorgorganisaties over hoe ze deze maatregelen toepassen en wat er gebeurt als iemand in het verpleeghuis besmet raakt met het coronavirus.
Categorieën: Nieuws

Pagina's