Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 13 min 38 sec geleden

Bijna drieduizend nieuwe positieve coronatests in Nederland

16 min 45 sec geleden
De GGD's melden de afgelopen 24 uur 2.999 nieuwe positieve coronatests aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zaterdag kwamen er nog 2.713 positieve tests bij.
Categorieën: Nieuws

Feyenoord wint mede dankzij prachtige omhaal van Senesi van ADO Den Haag

18 min 44 sec geleden
Feyenoord heeft zondag de tweede zege geboekt in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen mede dankzij een prachtige omhaal van Marcos Senesi in eigen huis na een spektakelstuk met 4-2 van ADO Den Haag.
Categorieën: Nieuws

Toezichthouders mishandeld in café Medemblik, uitbater aangehouden

18 min 46 sec geleden
Twee toezichthouders zijn in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld en tegen hun wil vastgehouden toen ze een café in het Noord-Hollandse Medemblik controleerden op naleving van de coronamaatregelen. De politie heeft de uitbater van het café aangehouden.
Categorieën: Nieuws

Beste NUjij-reacties | Kantoor als besmettingsbron | Hogere straffen doodslag

1 uur 26 min geleden
Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen tienduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdrages en discussies op een rij.
Categorieën: Nieuws

Video | Geweld laait op tussen Azerbeidzjan en Armenië

1 uur 31 min geleden
Spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn zondag opgelopen, doordat beide landen elkaar beschuldigen van aanvallen op elkaar. Armenië zegt dat Azerbeidzjan nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach heeft aangevallen en Azerbeidzjan stelt dat Armenië militaire posities en burgers heeft aangevallen.
Categorieën: Nieuws

België meldt gemiddeld 1.529 nieuwe positieve coronatests per dag

3 uur 28 min geleden
België meldt zondag dat er in de afgelopen week dagelijks gemiddeld 1.529 nieuwe positieve coronatests zijn vastgesteld. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van een week eerder, meldt Sciensano, het Belgische nationale volksgezondheidsinstituut.
Categorieën: Nieuws

Spanningen Armenië en Azerbeidzjan na wederzijdse beschuldiging aanvallen

3 uur 35 min geleden
Spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn zondag opgelopen, doordat beide landen elkaar beschuldigen van aanvallen op elkaar. Armenië zegt dat Azerbeidzjan nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach heeft aangevallen. Azerbeidzjan stelt dat Armenië militaire posities en burgers heeft aangevallen.
Categorieën: Nieuws

Vier verdachten opgepakt in onderzoek naar Belgische helikopterkaping

4 uur 1 min geleden
De politie heeft vier aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de kaping van een helikopter in het Belgische Deurne afgelopen vrijdag. Dat bevestigt het parket van Antwerpen zondag aan VRT NWS. De daders wilden de gekaapte helikopter mogelijk gebruiken bij een ontsnappingspoging uit een Brusselse gevangenis, maar dat mislukte.
Categorieën: Nieuws

Elf aangiften tegen van misbruik verdachte eigenaar Groningse dansschool

4 uur 43 min geleden
Tegen een 37-jarige man uit Groningen is elf keer aangifte gedaan van misbruik, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zondag aan NU.nl na berichtgeving door Dagblad van het Noorden. De man, die volgens de krant eigenaar is van een grote dansschool in Groningen, werd op 8 september aangehouden.
Categorieën: Nieuws

Video | Waarom vliegtuigen mogelijk gaan vliegen zoals vogels

6 uur 25 min geleden
In de zoektocht naar manieren om minder CO2 uit te stoten tijdens het vliegen kijken vliegtuigbouwers of ze gedrag van vogels kunnen toepassen op de luchtvaart. Dat zit zo.
Categorieën: Nieuws

Automobilist rijdt in op bezoekers van café in Rijsbergen, 'twee gewonden'

6 uur 28 min geleden
Een automobilist is zondagochtend in het Brabantse Rijsbergen ingereden op bezoekers van een plaatselijke café, meldt Omroep Brabant. Hierbij zouden twee mensen gewond zijn geraakt.
Categorieën: Nieuws

Weerbericht: Bewolkt met af en toe zon en krachtige noordwestenwind

9 uur 40 min geleden
De regen trekt in de loop van de zondagochtend weg naar het zuidwesten. Wel blijft het bewolkt met in de middag hier en daar zon.
Categorieën: Nieuws

Amsterdamse avondwinkel en slijterij gesloten na vondst explosief

11 uur 38 min geleden
Een avondwinkel en slijterij in de Amsterdamse wijk Osdorp zijn zondag per direct gesloten nadat in de nacht van vrijdag bij het pand iemand was neergeschoten en een explosief was aangetroffen.
Categorieën: Nieuws

Trump kiest conservatieve Barrett als kandidaat voor hooggerechtshof

za 26-09-2020 21:10
Donald Trump heeft zaterdag Amy Coney Barrett voorgedragen als nieuwe opperrechter in het Amerikaanse hooggerechtshof. De Amerikaanse president maakte zijn nominatie bekend tijdens een bijeenkomst bij het Witte Huis. De conservatieve Barrett vervangt Ruth Bader Ginsburg, die vorige week vrijdag op 89-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.
Categorieën: Nieuws

Ajax boekt met tiental zwaarbevochten zege op Vitesse en blijft koploper

za 26-09-2020 21:01
Ajax heeft zaterdag een zwaarbevochten zege geboekt op Vitesse. Met tien man wonnen de Amsterdammers met 2-1 in de Johan Cruijff ArenA, waardoor de ploeg van Ten Hag zonder puntenverlies blijft in de Eredivisie.
Categorieën: Nieuws

Mexicaanse militairen officieel verdacht in zaak verdwenen studenten

za 26-09-2020 18:00
De Mexicaanse autoriteiten hebben arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen de militairen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de verdwijning van 43 studenten in 2014, heeft onderzoeksleider Omar Gomez zaterdag gezegd.
Categorieën: Nieuws

Groot aantal coronadoden gevolg van 'administratieve inhaalslag' van GGD's

za 26-09-2020 17:22
Het grote aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag meldde, is het gevolg van een 'administratieve inhaalslag'. Dat meldt de GGD IJsselland op zijn site. Zaterdag werden 38 nieuwe sterfgevallen gemeld, ruim het dubbele van een dag eerder.
Categorieën: Nieuws

Azarkan officieel verkozen tot lijsttrekker van DENK

za 26-09-2020 15:36
Farid Azarkan is zaterdag officieel verkozen tot lijsttrekker van DENK bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Dat is bekendgemaakt tijdens een algemene ledenvergadering van de partij. Zijn lijsttrekkerschap was al zo goed als zeker, want Azarkan was de enige kandidaat.
Categorieën: Nieuws

Pagina's