Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 2 uur 49 min geleden

Politie Bangladesh vindt vrouw dader aanslag New York

3 uur 40 min geleden
De politie in Bangladesh heeft de vrouw van de dader van de aanslag in New York gevonden. Akayed Ullah, die maandag probeerde in het centrum van New York een terroristische aanslag te plegen, is oorspronkelijk afkomstig uit Bangladesh.
Categorieën: Nieuws

Video: Dief steelt met speels gemak 25 handwapens in Oklahoma City

5 uur 11 min geleden
Een dief in Oklahoma City heeft met speels gemak 25 handwapens uit een jachtwinkel gestolen. De man stond alweer buiten, voordat de politie kon reageren op het winkelalarm.
Categorieën: Nieuws

Dode en gewonden door ontploffing gasoverslagstation Oostenrijk

5 uur 55 min geleden
Door een explosie op een gasoverslagstation in Oostenrijk is dinsdag één iemand om het leven gekomen en zijn zeker achttien mensen gewond geraakt. 
Categorieën: Nieuws

Commissie: Veel seksuele intimidatie en misbruik in sport

5 uur 57 min geleden
Seksuele intimidatie en misbruik in de sport komen vaak voor. Dat concludeert de commissie onder leiding van oud-minister Klaas de Vries die hier onderzoek naar deed.
Categorieën: Nieuws

KNVB en Oranjevrouwen akkoord over hogere vergoeding

6 uur 3 min geleden
De KNVB heeft een akkoord bereikt met de Oranjevrouwen over verbeterde financiële vergoedingen. De overeenkomst loopt tot en met het WK van 2019 in Frankrijk, meldt de bond dinsdag.
Categorieën: Nieuws

'OM was selectief blind in onderzoek naar dood Koen Everink'

6 uur 11 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) is selectief blind geweest in het onderzoek naar de dood van Koen Everink (42) op 3 maart 2016. Dat heeft de advocaat van de verdachte Mark de J., Bob Kaarls, dinsdag betoogd.
Categorieën: Nieuws

Dichter Nachoem Wijnberg wint P.C. Hooft-prijs 2018

6 uur 16 min geleden
Dichter Nachoem Wijnberg (56) heeft de P.C. Hooft-prijs 2018 gewonnen. Dat is dinsdag bekendgemaakt door de organisatie.
Categorieën: Nieuws

Busplatform station Breda tijdelijk ontruimd vanwege mogelijke verzakking

6 uur 16 min geleden
Het busplatform bij het station in Breda is dinsdag tijdelijk ontruimd wegens een mogelijke verzakking. Na onderzoek bleek niets mis te zijn met de constructie. 
Categorieën: Nieuws

Dit is waarom basisschoolleraren dinsdag opnieuw staken

6 uur 19 min geleden
Tienduizenden leraren in het basisonderwijs leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De stakende leerkrachten protesteren tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Het gaat om de tweede landelijke staking van dit jaar.
Categorieën: Nieuws

Gladheid verdwijnt in loop van de ochtend, wel zware avondspits verwacht

6 uur 27 min geleden
In de loop van dinsdagochtend verdwijnt de gladheid van de wegen en lopen de temperaturen op tot iets boven nul. Dinsdagavond kan het smeltwater echter weer opvriezen, wat kan zorgen voor gladheid op de wegen.
Categorieën: Nieuws

Leider No Surrender Henk Kuipers opgepakt om afpersing en mishandeling

8 uur 58 min geleden
De leider van motorbende No Surrender, Henk Kuipers, is dinsdagochtend in Emmen opgepakt door de politie. In hetzelfde onderzoek is een 59-jarige man uit Sneek ook aangehouden.
Categorieën: Nieuws

Sekteleider Charles Manson stierf aan hartstilstand en darmkanker

9 uur 37 min geleden
In de overlijdensakte van Charles Manson staat dat de sekteleider overleden is aan een acute hartstilstand, ademhalingsproblemen en darmkanker. Dit meldt TMZ. Manson overleed op 19 november op 83-jarige leeftijd. 
Categorieën: Nieuws

Veldbedden op Schiphol, wegen weer sneeuwvrij

9 uur 42 min geleden
Sneeuwen doet het niet meer, maar ook dinsdag zorgt de sneeuw die maandag is gevallen voor overlast. Weggebruikers wordt geadviseerd voorzichtig te doen vanwege gladheid. De NS rijdt volgens de normale dienstregeling en Schiphol zette 1.300 veldbedden neer, waarop gestrande reizigers konden overnachten.
Categorieën: Nieuws

Video: Schiphol plaatst 1.300 veldbedden voor gestrande reizigers

10 uur 3 min geleden
Schiphol heeft in de vertrekhal 1.300 bedden geplaatst voor gestrande reizigers. Honderden vluchten werden maandag geannuleerd vanwege het winterweer. 
Categorieën: Nieuws

Podcast: Leraren staken opnieuw en mogelijk nog glad op de weg

10 uur 43 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
Categorieën: Nieuws

Minister Koolmees vindt dat 'inburgering op de schop moet worden genomen'

12 uur 45 sec geleden
De inburgering moet nodig ''op de schop'' worden genomen, vindt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). In een interview met De Telegraaf vertelt hij dat er sprake is van een groot probleem.
Categorieën: Nieuws

'Medewerker Haagse ambassade Bosnië opgepakt bij grensovergang'

13 uur 38 min geleden
Een Bosnische militair, die werkzaam is op de ambassade in Den Haag, is maandag opgepakt op verdenking van het plegen van oorlogsmisdaden. Lokale media melden dat Enes Jahić is gearresteerd bij de grensovergang toen hij Bosnië en Herzegovina in wilde.
Categorieën: Nieuws

Provincie Gelderland wil nieuwe procedure uitbreiding vliegveld Lelystad

ma 11-12-2017 23:45
Gelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen. 
Categorieën: Nieuws

SCP ziet 'groeiende scheidslijnen in de samenleving'

ma 11-12-2017 23:36
De afgelopen twee jaar zijn hoger opgeleiden en gezonde mensen er meer op vooruitgegaan dan laagopgeleiden en mensen met een ziekte of handicap. Ook de verschillen in leefsituatie van werkenden ten opzichte van niet werkenden en hoge ten opzichte van lage inkomens, werd groter. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), dat dinsdag is gepubliceerd.
Categorieën: Nieuws

Handbalsters naar kwartfinales WK na thriller tegen Japan

ma 11-12-2017 21:45
De Nederlandse handbalsters hebben met pijn en moeite de kwartfinales bereikt op het WK in Duitsland. Het felle Japan werd in Maagdenburg pas na verlenging aan de kant geschoven: 26-24.
Categorieën: Nieuws

Pagina's